Welkom!


Welkom op site van de Cornelis Musiusschool.

Deze site wordt binnenkort geheel vernieuwd!

 

De school met PIT in de Wippolder!

Met Plezier en Inzet je Talenten ontwikkelen.

Op deze site informeren wij u over onze school.

De schoolgids zal u daarbij helpen.

Neemt u gerust een kijkje op de groeppagina's om de nieuwste avonturen en foto's te bekijken.

Ons actuele nieuws vindt u onder het kopje Nieuws, de Informusie en op de voorpagina van deze website. Ook kunt u ons volgen via 


Bezoek aan de ijsbaan door groep 5 t/m 8 op woensdag 12 december

De groepen 5 t/m 8 gingen dit keer schaatsen i.p.v. gymmen. Gezamenlijk gingen de groepen op de fiets onder begeleiding van enkele ouders (bedankt) op weg naar de ijsbaan aan de Mekelweg. De kinderen hebben genoten. Klik maar op de foto hieronder voor meer foto's en video's.


Hieronder staan nog foto's en filmpjes van het vorig schooljaar.

Circus, een naschoolse activiteit

Kinderen uit verschillende groepen hebben de afgelopen weken meegedaan aan een naschoolse activiteit: het circus. Dinsdag 26 juni hebben zij, na weken oefenen, een voorstelling gegeven. Klik op de onderstaande foto voor meer foto's en video's.

 

Schoolreisje

De groepen 4 t/m 7 zijn een dagje naar Drievliet geweest.

Hieronder staan alvast de eerste beelden. Klik maar op de eerste foto.

 

Streetwise

Ook wij als school voelen ons verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van uw kind. Daarom hadden wij ANWB Streetwise uitgenodigd om op woensdag 6 juni 2018 naar onze school te komen.

Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool. Professionele instructeurs kwamen die ochtend naar de school en gaven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals electro- en rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours werd de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. Hieronder staan heel veel foto's en video's van deze verkeersdag. Klik maar op de eerste foto.

 

Avond-4-daagse tussen de buien door

Dit jaar is de avond-4-daagse op maandag 29 mei van start gegaan. Ouders en kinderen wandelen vanaf 6 uur 's avonds gezellig door de wijken in Delft en Den Hoorn. Op dinsdag ging het lopen niet door, vanwege het onweer. Maar op woensdag was het heerlijk weer om met elkaar op pad te gaan. Vrijdag 1 juni was de afsluitende avond. Met aan het eind de bloemenhulde en de uitreiking van de medailles. Klik op onderstaande foto voor meer foto's van de avond-4-daagse.

 

De Kanjerweek 2018; Het mooiste dat je kunt worden ben je zelf!

Maandag 14 mei begon de Kanjerweek voor groep 6,7 en 8 heel bijzonder in de Amsterdam ArenA. Zoals u hieronder kunt zien. De andere klassen gingen natuurlijk ook met het thema Het mooiste dat je kunt worden ben je zelf!   aan de slag. Er zijn prachtige zelfportretten en naamgedichten gemaakt. Dinsdag openden we voor de hele school het thema met een toneelstuk waarin we het thema uitbeeldden. Er kwamen deze week ouders kijken bij de Kanjer-Kijklessen. We waren heel blij met de ouders die zo actief meededen op de Kanjer-ouderavond. De bovenbouw sloot het project af met een ontdekkingstocht naar onontdekt talent. Ze deden allerlei workshops met activiteiten die ze nog niet zo goed of helemaal niet kenden.

 

 

De Stadionspelen 2018

Na de meivakantie moesten we al vroeg op school zijn. We doen mee aan de Stadionspelen 2018 in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Met de groepen 6, 7 en 8 gingen we in de bus naar Amsterdam. We vertrokken in de mist en we hadden wat files, maar waren keurig op tijd in de ArenA. De bus reed in de ArenA en wij liepen al snel daarna op het gras van de ArenA. We kregen een t-shirt en mochten daarna op de hoofdtribune gaan zitten. De foto's wijzen verder vanzelf.

 

Koningsspelen 2018

Op vrijdag 20 april werden de koningsspelen gehouden. Dit was een sportdag voor alle groepen van de school. Opnieuw konden we terecht bij korfbalvereniging Excelsior aan het Bieslandsepad. Kijk naar alle foto's en video's en geniet van de spelende kinderen op een zonovergoten dag.

 

Schaatsen met de bovenbouw

Op woensdagochtend 20 december gingen de groepen 5 t/m 8 schaatsen bij Winters Delft. Met z'n allen op de fiets er naartoe en daar heerlijk schaatsen. Iedereen heeft van deze ijspret genoten. Klik maar op de foto hieronder, dan worden meerdere foto's en video's zichtbaar.

 

Op 5 december vierden we het feest van Sinterklaas. Wat was het weer fijn dat hij met zijn Pieten bij ons op bezoek kwam!

 

Activiteiten van vorig schooljaar vindt u onder Archief bij de groepen!