nieuwsberichten 2016-2017

Op deze pagina vindt u nieuwsberichten en activiteiten van schooljaar 2016-2017.

 

Het gezonde school vignet is toegekend!

Na de Kerstvakantie zal het vignet feestelijk uitgereikt worden aan de school.

U wordt hierover geinformeerd na de Kerstvakantie.

 

 

 

 

 

IPC op de Musius

Op donderdag 6 oktober hebben de leerkrachten zich verdiept in het thematisch onderwijs voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, creativiteit, techniek en het gebruikt van computers daarbij.

Hiervoor is de methode IPC  onderzocht op bruikbaarheid voor de Musius.

I= international, P= Primary C= Curriculum

 

Inschrijving IPC coördinator opleiding 16/17 gesloten

Dit betekent een internationaal georiënteerd programma voor de basisschool.

Het voldoet aan de doelstellingen die de basisschool voor de genoemde vakken moet

behalen.

In de ochtend hebben we uitleg gekregen over de inhoud en de toepasbaarheid. In de middag zijn we naar een school geweest die deze methode al 7 jaar gebruikt.

Omdat we enthousiast zijn, gaan we na de herfstvakantie starten met een proeftraject.

Aan het einde van deze proefperiode wordt er besloten of we hiermee doorgaan of dat we verder gaan zoeken. We vragen dan de mening van ouders, kinderen en leerkrachten.

 

De thema’s die gekozen zijn: groep 3 en 4 speelgoed

                                               groep 5 en 6 chocola

                                               groep 7 en 8 Nederland Waterland

In de komende periode kunt u de resultaten van deze werkwijze in de groepen zien. Er wordt een IPC wand gemaakt, waarop de doelen en onderwerpen te zien zijn.  Een paar van de uitwerkingen komen daar ook op te hangen. Loopt u dus eens binnen!

 

Omdat we deze periode willen afsluiten met een presentatie in de aula, vervalt de maandsluiting op 30 november, maar is de presentatie op vrijdag 16 december.

De kleuters werken aan hun eigen thema ‘het is feest in huis’ en doen natuurlijk ook mee aan de presentatie!

 

De achterliggende gedachte is dat we in de ochtenduren de basisvakken blijven geven, zodat er een goede ondergrond is. In de middag, bij de lessen van IPC, kan dan het geleerde toegepast worden. Het wordt dan voor de kinderen nog meer duidelijk waarom ze bepaalde dingen moeten leren. We gaan ervan uit dat de kinderen door deze werkwijze meer gemotiveerd raken en dat de resultaten op verschillende gebieden zullen verbeteren.

Meer informatie op: http://www.ipc-nederland.nl

 

 

Aanvraag Gezonde School:

 

Wij zijn op weg om een gezonde school te worden. Dat heeft u al in de Informusie kunnen lezen. Uw kind heeft er vast ook over verteld.

Wat is ons voedingsbeleid?
Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van kinderen. Daarom willen wij voor ieder kind gezond eten en drinken makkelijk maken op school. En daarvoor hebben we de hulp van de ouders en verzorgers nodig!

 

Dat betekent onder andere dat wij vragen:

  • een gezonde pauzehap mee te geven. Lekkere pauzehappen vinden wij bijvoorbeeld groente, fruit en een volkoren boterham.

  • gezond eten voor tijdens de overblijf in de broodtrommel te doen. Geschikt vinden wij bijvoorbeeld volkorenbrood met beleg dat niet te veel verzadigd vet of zout bevat, zoals 30+ kaas, zuivelspread en notenpasta of pindakaas zonder toegevoegd suiker en zout.

  • alleen water, thee of halfvolle melk mee te geven. Pakjes en flesjes frisdranken en vruchtensappen bevatten namelijk erg veel suiker.

  • traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties vinden we een leuk alternatief.

Wij zullen regelmatig in de Informusie hierover schrijven. Wij houden u op de hoogte of het vignet Gezonde School wordt toegekend.

 

Heeft u zelf goede ideeën, laat het ons weten!

 

 

 

terug naar

Nieuws